Belden introducerar ny CAT6A kabel för OBBelden

 

Belden är en global tillverkare inom lösningar för signalöverföring för affärskritiska applikationer. Nu har man introducerat en ny serie av robusta och skärmade CAT6A kablar för användning i studios och för audio och data installationer. Kablarna är designade att användas i de tuffaste av miljöer, men ändå med pålitlig prestanda för maximal drift tid.

 

Belden CatSnake Cat 6A testade kablar levererar överlägsna prestanda tack vare den 100 % täckning av paren eftersom dessa är individuellt skärmade med Beldfoil aluminium/polyester folie och en övergripande flätad skärm.
De nya Belden CatSnake Cat 6A kablar är mycket robusta och har enastående flexibilitet och lång livstid. Detta gör dem idealiska för användning i bandbreddskrävande områden, såsom broadcast studios eller för audio och data installationer. Kablarna är dessutom kompakta med rund kabel design som underlättar transport och installation.

CatSnake CAT6A - 1303A

1 000 000 böjningar och still going strong
Broadcast och framförallt mobila installationer som OB, utsätter sina kablar till upprepad dragning, böjning och tryck. Under dessa omständigheter påverkas kabeln som kan leda till försämrad signalöverföring - eller i värsta fall att kabeln även brytas. Belden CatSnake CAT6A är tålig och hög hållbarhet och ger känslan och utseendet av en mikrofon kabel. Kabeln tål upprepat in- och utrullning på/under scenen. Dessa kablar har testats för upprepad böjning enligt EN 50289-3-9-5, och överskrider de nödvändiga 100 böjar (radie 40mm, vikt 8kg) med bibehållen elektrisk prestanda .

 

Beldens skärmade CatSnake är uppbyggd av Beldfoil skärmade och tvinnade par med 24 AWG fåtrådiga kopparledare samt polyolefin isolering.

 

CatSnake Cat 6A har testats och utsatts för en bandkedjetest. Även efter 1 miljon böjningar (radie 100 mm, längd 5m, hastighet 3,5 m/s) med kabel utfördes enligt den elektriska prestanda som anges i databladet.

 

Dessa kablar uppfyller även kraven i de senaste digitala ljudformaten som körs på Ethernet-kablar. Dessa tillämpningar inkluderar exempelvis CobraNet, EtherSound, Rocknet, DMX over Ethernet och Rolands DigitalSnake.

 

Deras enastående flexibilitet och långa livstid gör dem lätta att använda till flexibla och mobila installationer där miljö och kraven är tuffa. Men deras exceptionella fysiska och elektriska egenskaper gör verkligen dessa kablar idealisk för användning ute, i applikationer som OB, studio och för professionell broadcast användning.

 

>> Mer info här