Nu har vi landat i Sverige igen från ISE-mässa i Amsterdam, lite stela i ben och rygg efter 3 dagar på mässgolvet. Vi har här nedan sammanställt några av de heta nyheterna som presenterades på ISE från våra leverantörer. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar! 

 

TV-One C2-2855

Universal Scaler - C2-2855

C2-2855 Universal Scaler har mer flexibilitet än någon annan tidigare tvONE scaler . Den kan programmeras och hanteras med hjälp av en ny, innovativ frontpanel eller via en datorbaserad kontrollpanel.

 

Frontpanelen har: mjuka interaktiva knappar med färgrespons, nytänkande intuitiva menyer samt hämtning av upp till 12 preset med max 2 knappryckningar. Live kontroll programvaran är tillgänglig för C2-2855 på flera Windows PC OS-plattformar och gränssnitt.

 

Till skillnad från många produkter i sin klass, har C2 - 2855 extremt flexibelt ljudsystem med inbäddning och de- inbäddning för både HDMI och 3G/HD/SDI in-och utgångar. Lägg därtill inbyggd Stereoljud 4x1 ljudväxel med fyra obalanserade ingångar som följer videoingångsval

C2-2855 ger en högkvalitativ och dubbelriktad konvertering mellan en mängd olika analoga och digitala videoformat. In-och utgångar kan vara SD/HD/3G-SDI, HDMI, DVI, kompositvideo, YC, YUV, YPbPr eller RGB. Med KEY funktionen kan en bild läggas över en annan och tonas in och ut med pixelexakt passning.

 

Seamless Cut, Övertoning eller Wipe övergångar mellan ingångskällor finns samt bild-i -bild (PIP) funktionalitet som gör att en ingång kan läggas i ett fönster över en annan ingång samt placeras helst på skärmen. PIP funktionen fungerar mellan alla format. Frame lock möjliggör att olika upplösningar som kan användas oberoende av bildfrekvens.

 

Se produkt

 

Gefen Matrix 4x4

4x4 Seamless Matrix för HDMI

4x4 Seamless Matrix för HDMI som kan hantera fyra HD-källor, med individuell scaling, med möjlighet att distribuera till någon eller alla fyra HDTV-skärmar.

 

Gefen 4x4 Seamless Matrix för HDMI är en perfekt lösning för att visa innehåll från upp till fyra HD- källor på fyra HDTV-displayer. Var och en av källorna kan individuellt skalas. Sömlös växling garanterar ingen förlust under bildövergångarna. Denna produkt är HDCP-kompatibel och upplösningar upp till 1080p stöds . Tio förinställda knappar tillåter användaren att lagra och återkalla anpassade förinställningar för konfigurerade matrixlösningar.

 

Se produkt

 

TV-One Coriomini

CORIOmaster Mini

CORIOmini är en mindre version av TV-Ones CORIOmaster och demonstrerades på ett spektakulärt sätt i TV-Ones monter (se video här). CORIOmini är utvecklad att visa videoväggar för exempelvis till scen, event, studiobakgrund eller kontrollrum.

 

Med upp till 12 in- eller utgångar går den att konfigurera för de flesta bildväggskombinationer. Möjligheten till rotation av projektionsyta och bild-i-bild fönster ger stora grafiska möjligheter att skapa ett unikt uttryck. CORIOmini är en kompakt enhet (endast 1HE) med möjlighet att välja flera olika in- och utgångsmoduler för 3G-SDI, DVI, HDMI, CV mfl. Även utgångskort för HDBaseT är tillgängliga.

 

CORIOmini levereras med TV-Ones egenutvecklade kontrollprogram, CORIOgraphic. Styrning kan också ske genom IP eller RS232.

 

 

Gefen Ultra HD

Extender, Splitt, Switch, Matrix för Ultra HD

Ultra High Definition TV, även kallad 4K eller UHDTV, är en standard som dramatiskt förbättrar bildkvaliteten och detaljer i 1080p Full HD. När vi nu köper större och större skärmar, har det skett en ökad efterfrågan på högre bildupplösning.

 

Gefen har nu produkter och lösningar du behöver för att uppgradera systemet till UltraHD 4K. Nu har man uppdaterat hela ToolBox serien för att möta kraven för Ultra HD. Självklart har man behållit de andra egenskaperna som FST (Fast Switchning Technology), 3D Support, RS232-kontroll m.m.